Informatie

Inktset informatie

Een introductieset (4 kl.),
bestaat uit 50 ml zwart en 3 x 25 ml kleur.

Een startset (4 kleuren), bestaat uit 100ml zwart en 3 x 50ml kleur.

Een introductieset (5 kl.),
bestaat uit 50 ml zwart, 1 x 25 ml foto zwart en 3 x 25 ml kleur.

Een startset (5 kleuren), bestaat uit 100 ml zwart, 1 x 50 ml foto zwart en 3 x 50 ml kleur.

Een fotoset (6 kleuren), bestaat uit 6 x 25ml of 6 x 50ml inkt.

Een prof. set small
bestaat uit 250 ml zwarte inkt, en resp. 3 of 4x125 ml. kleuren inkt.

Een prof. set small foto-inkt bestaat uit 6 x 100 ml. inkt.

Wat is 't verschil tussen jullie inkt en origineel

Deze inkt geeft vaak betere prestaties. De zwarte kleur is vaak dieper dan de originele (uitslag Consumentebond) Helderder, levendiger kleuren. Betere scherpte. Vrijwel identieke chemische en natuurkundige eigenschappen vergeleken met de oorspronkelijke inkt. Iedere inkt is speciaal vervaardigd om bij de cartridge te passen.

Wat zit er precies in een navulset?

Alles wat u nodig heeft om een cartridge te vullen wordt geleverd in de navulset, behalve de cartridge van uw printer. U hoeft geen extra middelen of een nieuwe cartridge aan te schaffen. Ieder setje bevat dus de flesjes inkt en de naalden om de inkt in de cartridge te spuiten, een gedetailleerde handleiding en alle overige benodigdheden om het navullen tot een succes te maken.

Hoelang blijft deze inkt goed?

De inkt blijft minimaal 2 jaar goed, indien u rekening houdt met de 3 navolgende voorwaarden: - Het dopje zit stevig op het flesje geschroefd wanneer u het opbergt. - De inkt niet te warm wordt bewaard, een koele gelijkmatige temperatuur is gewenst. - De inkt niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht.

Is de inkt waterbestendig?

Alle inkt die wij verkopen is waterbestendig. Zij zijn niet geheel waterproof. Wanneer hij nat wordt zal hij een beetje uitlopen en vlekkerig worden. De tekst en de tekeningen zullen echter wel op het papier blijven staan en zullen niet verdwijnen. Veel van de OEM inkt, Canon en de vroeger Hp's, is niet waterbestendig. Als U een grote poster heeft gemaakt met deze inkt en hij wordt nat, dan is het gedaan. Zelfs zwarte tekst loopt zo van het papier af. De inkt in onze navulsetjes lost dit probleem op. Het gebruik van speciaal waterbestendig inktjetpapier in combinatie met de OEM inkt zal de bescherming tegen water en vlekken verhogen. Het beste is dus om waterbestendig papier en een waterbestendige inkt te gebruiken.

Is deze inkt op waterbasis?

De meeste inkt in onze navulsetjes is op waterbasis. Er zijn slechts twee soorten inkt die worden gebruikt voor desktop inkjetprinters, op waterbasis en op gepigmenteerde basis. De inkt op gepigmenteerde basis zijn vooral de zwarrte inkten. HP gebruikt deze zwarte inkt in hun 51629A, 51644A & 51645A cartridges. Deze zwarte inkt is beter waterbestendig dan de inkt op waterbasis, omdat het een soort snoer van deeltjes is die op het papieroppervlakte wordt geplakt. Epson cartridges bevatten steeds vaker ook gepigmenteerde kleuren inkten. Inkt op waterbasis kleurt eigenlijk de vezel in het papier. Inkt op waterbasis geeft levendige heldere kleuren en is de geaccepteerde kleurenstandaard geworden voor desktop printers.

Hoeveel inkt bevatten de geleverde flesjes

Dat is afhankelijk van de door u bestelde set. De introductieset bevat 50 ml. zwarte inkt en 25 ml. voor iedere kleur. De startersset bevat 100 ml. zwarte inkt en 50 ml. voor iedere kleur. De flesjes die wij gebruiken zijn vol zodra de inkt aan het gebogen gedeelte van het flesje komt. Inkt boven het rechte gedeelte van het flesje is extra inkt. Wij moeten een beetje lucht in het flesje laten, zodat het gedurende transport niet zal lekken.

Hoe goed zijn de kleuren?

De kleuren van onze inkt zijn net zo goed of soms zelfs beter dan de originele inkt. De HP 500 serie geeft een vrij vlakke kleur. Onze inkt zal de kleuren van de HP 400, 530, 540, 550 en 560 printers verbeteren. In het algemeen zullen de kleuren helderder zijn en het zwart zwarter.

Kunnen HP cartridges zonder een vulgaatje aan de b

Op dit moment levert HP twee versies van de zwarte 51626A cartridge en de zwarte 51629A cartridge (400- 500- 600 serie). Deze nieuwe versies hebben geen vulgaatje aan de bovenkant. Om deze nieuwe cartridges na te vullen moet u een gaatje boren in de bovenkant. Het gaatje moet u met het bijgeleverde plugjes of met warme lijm dichtmaken, nadat het navullen is voltooid. We hebben op de instructiepagina een plaatje gezet, waarop u precies kunt zien waar u het gaatje moet boren. Sinds enige tijd leveren wij voor dit type cartridge een bodemvuller waarmee u deze cartridge kunt vullen zonder dat er een gaatje moet worden geboord of gemaakt. Onlangs werd HP door de rechtbank aangezegd om op de verpakking aan te geven van welke type cartridge sprake is.

Kunnen HP cartridges zonder een vulgaatje aan de b

Op dit moment levert HP twee versies van de zwarte 51626A cartridge en de zwarte 51629A cartridge (400- 500- 600 serie). Deze nieuwe versies hebben geen vulgaatje aan de bovenkant. Om deze nieuwe cartridges na te vullen moet u een gaatje boren in de bovenkant. Het gaatje moet u met het bijgeleverde plugjes of met warme lijm dichtmaken, nadat het navullen is voltooid. We hebben op de instructiepagina een plaatje gezet, waarop u precies kunt zien waar u het gaatje moet boren. Sinds enige tijd leveren wij voor dit type cartridge een bodemvuller waarmee u deze cartridge kunt vullen zonder dat er een gaatje moet worden geboord of gemaakt. Onlangs werd HP door de rechtbank aangezegd om op de verpakking aan te geven van welke type cartridge sprake is.

Is het moeilijk om een cartridge te vullen?

Hoe kan ik rotzooi vermijden?

Hoogstwaarschijnlijk zult u wat inkt morsen wanneer u de eerste keer navult. Kies een werkplek die veilig is, bijvoorbeeld een werktafel of een gootsteen. Krantenpapier neemt snel inkt op. Om te zorgen dat de ondergrond niet vies wordt, kunt u aluminiumfolie of een stuk plastic als eerste ondergrond gebruiken. Leg er daarna wat krantenpapier op. Als u zich zorgen maakt over inkt op uw handen, gebruik dan de verstrekte handschoenen of smeer uw handen in met wat handcr�me voordat u begint. Als u toch inkt aan uw handen hebt gekregen, kunt u deze gemakkelijk afwassen met Lavazeep, soda of met een beetje bleekwater. De meeste mensen krijgen geen inkt meer aan hun handen, nadat ze de eerste keer hebben nagevuld. Volg de handleiding zorgvuldig en let er op niet te overvullen. Dit laatste is ��n van de hoofdoorzaken van rotzooi. Probeer er achter te komen hoe groot de inhoud van de te vullen cartridge is en vul dan de helft van die inhoud bij, het is beter vaker te vullen dan te overvullen. Vul langzaam, terwijl u de naald diep in de cartridge houdt, tenzij anders aangegeven. Haal de naald er af en toe uit om wat lucht in het inktreservoir terug te laten gaan. Zodra u inkt ziet opborrelen rond de naald ..STOP!!!, dan is het genoeg. Als u een cartridge aan het vullen bent met een spons en niet door een klein gaatje moet met de naald, houdt dan de spons in de gaten. Zodra u wat inkt ziet verschijnen aan de bovenkant van de spons ...STOP!!!, dan is het genoeg. Houdt altijd het dopje van de inktflesjes erop en zet ze niet te dicht bij de plek waar u aan het werk bent. U kunt ze dan ook niet omstoten. Wij hopen dat deze idee�n u helpen om een prettige eerste navulervaring te hebben. Het is financieel een zeer voordelige ervaring en het zal u plezier geven om geen nieuwe cartridge te hoeven kopen.

Hoe vaak kan ik mijn cartridge navullen?

Er is geen vaststaand antwoord hierop. Het hangt van het merk cartridge af en of die helemaal leeg is. Als u voorzichtig bent en de cartridge niet helemaal leeg laat raken, kunt u hem minimaal 5 keer navullen. Als hij eenmaal leeg is en uitgedroogd, dan is het gedaan. Maak er een gewoonte van uw cartridge regelmatig bij te vullen. Het aantal navullingen per set is afhankelijk van de hoeveelheid inkt in de set.

Mijn printer herkent de cartridge niet meer (4)

Dan is er de afplak methode. Hiervoor heb je nodig: tape, een schaar en een beetje geduld. Op deze manier simuleer je de truc met de 3 sets cartidges. Kijk voor meer info hierover bij vulinstructies voor Hp

Moet ik de nagevulde cartridge geheel leegprinten?

Nee!! Als de printkop zich in de cartridge bevindt en u laat de printer printen met een lege cartridge, dan loopt u het risico dat de weerstandjes die de inkttoevoer regelen, doorbranden. Als de cartridge leeg is en u bent niet aan het printen, dan zal de cartridge verstopt raken. Het is een goede gewoonte om uw cartridge bij te vullen wanneer het inktniveau aangeeft dat de cartridge bijna leeg is. Bij cartridges zonder printkop (waar de printkop is geplaatst in de printer), mag ook niet doorgeprint worden totdat deze helemaal leeg zijn. De printkop zal dan lucht inzuigen. Dit veroorzaakt grote problemen en het is moeilijk op te lossen. Lucht kan ook in de cartridge komen als u hem uit de printer haalt voordat hij leeg is en dan weer terugzet (zonder na te vullen). Bij een aantal cartridges zet dit het inktniveau weer terug op VOL, ongeacht of dat daadwerkelijk zo is. Zo kunt u dus niet meer zien wanneer de cartridge moet worden nagevuld. Een andere manier waarop lucht in de cartridge kan komen is door hem handmatig na te vullen, wanneer hij voor meer dan de helft leeg is. Het handmatig navullen vult de cartridge niet met zoveel inkt als in de fabriek gebeurt, omdat de fabriek een vacu�mtechniek gebruikt. Handmatig navullen geeft ongeveer 70% van de hoeveelheid t.o.v. de fabriek. Houdt het dus aan de veilige kant, vul uw Epson cartridges na wanneer de indicator op 50% staat.

Heb ik een reserve cartridge nodig?

De beste strategie om met uw printer om te gaan, is om een cartridge op voorraad te hebben. Wanneer de cartridge in de printer leeg is, kunt u hem vervangen door de reserve cartridge en de lege navullen. Laat echter de lege cartridge niet volledig uitdrogen. Als u geen navulinkt in voorraad hebt, rol dan de cartridge in een vochtige doek en bewaar het in een afgesloten plastic zak. Lege cartridges die langer onbeschermd leeg staan, drogen uit en kunnen niet meer worden nagevuld. Indien de printkop zich in de printer bevindt (zoals bij Epson en de sommige Canon cartridges), hoeft u zich geen zorgen te maken over verstoppen of uitdrogen van de cartridge.

Wat als mijn cartridge blijft lekken?

Er zijn maar een paar dingen die een lekkende cartridge veroorzaken, overvullen en luchtlekjes. Cartridges die een spons bevatten zijn zodanig ontworpen dat de printkop de inkt uit de spons zuigt. De rol van de spons is om zoveel mogelijk inkt vast te houden en te voorkomen dat het gaat lekken bij de spuitgaatjes. Als u meer inkt in een cartridge doet dan de spons kan bevatten, zal het blijven druppelen totdat alle overtollige inkt er uit is. Als dit bij u gebeurt, kunt u de cartridge in een plastic bekertje of iets dergelijks plaatsen, zodanig dat hij net de randen raakt maar niet de bodem. Laat de cartridge in zijn normale positie in het bekertje staan, totdat het druppelen stopt. De spons heeft dan de hoeveelheid inkt die het op kan nemen. U kunt de spons niet aftappen. Dep de spuitmondjes schoon en zet hem terug in de printer. Bij sommige cartridges, zoals bijv. de BCI-6 of de CLI-8 cartridges, moeten de vulgaatjes luchtdicht worden afgesloten. Als zij lucht lekken, zal dat druppelen veroorzaken. Voor deze cartridges, adviseren wij, naast de bijgeleverde afsluitballetjes, eventueel een druppeltje warme gesmolten lijm te gebruiken om de vulgaatjes af te sluiten. Blijft deze cartridge toch lekken en bent u er zeker van bent dat de cartridge niet te vol is en het vulgaatje luchtdicht is afgesloten, dan moet er ergens een barstje of iets dergelijks in het cartridge omhulsel zijn, wat lucht doorlaat. Kijk de cartridge zorgvuldig na en sluit ieder barstje af. Bij de HP500 en de HP600 zwarte cartridges moeten de inwendige blaaszakjes worden opgeblazen om het druppelen te laten stoppen. Een flinke stoot lucht in het luchtgaatje aan de bovenkant van de cartridge doet dit. Stop geen naald in het luchtgaatje, het zal de zakjes doorboren en de cartridge kapot maken. U kunt een plastic knijpflesje of een slangetje of iets dergelijks gebruiken. U kunt natuurlijk ook zelf blazen, maar zorg er dan natuurlijk eerst voor dat de cartridge schoon is. Als de cartridge nog steeds lekt en/of druppelt nadat u bovenstaande heeft gedaan, dan zult u toe zijn aan een nieuwe cartridge.

Wat moet ik doen als ik problemen krijg?

Als u problemen heeft met het navullen van de cartridge en u heeft alle aanwijzingen opgevolgd, kunt u telefonisch contact met ons opnemen of een e-mail sturen. Wij zullen dan onze uiterste best doen om u met ieder probleem te helpen.

Mijn printer herkent de cartridge niet meer (1)

Bij HP, en Lexmark printers wil het wel eens voorkomen dat de printer de cartridge niet meer herkent na het vullen. Dit heeft te maken met een geheugen dat in de printer zit. De cartridge laat namelijk een codering achter in de printer. Om dit te omzeilen moeten we de printer foppen. Dit gaat het gemakkelijkste met 3 cartridges van elk, dus 3 kleuren en 3 zwarte cartridges. De printer kan namelijk maar 2 sets onthouden. Als u in het bezit bent van bovenstaande moet u eerst de cartridges nummeren set bij set . Dan vult u diegene die u gebruikt (het is niet van belang of 2 sets niet meer printen, het gaat immers alleen om de code). Dan stopt u de eerste set erin. Sluit de deksel en wacht tot de printer stopt. Open vervolgens de deskel. Stop nu de tweede set erin en herhaal bovenstaande. Als laatste stopt u de gevulde cartridges erin nu zal de printer de cartridges als nieuw zien.

Mijn Epson printer herkent de cartridges niet meer

Als een Epson-printer de cartridge niet herkent dan heeft u waarschijnlijk een cartridge met een chip die gereset moet worden. De oplossing hiervoor is onze universele resetter. Deze dient eenmalig aangeschaft te worden.

Er komen 1 of meer kleuren niet door na het vullen

Dit verschijnsel treedt op als de cartridge te lang leeg is of als dat niet het geval is dan is de oorzaak lucht. Als een cartridge wordt leeg geprint, dan vult de ruimte waar eerst de inkt zat zich op met lucht. Omdat de meeste cartrdiges een spons bevatten, kan die lucht niet meer naar boven. Het gevolg is dat de nieuwe inkt op de luchtbel blijft drijven. Die lucht moet er dus uit en de ruimte moet opgevuld worden met inkt. Er zijn verschillende hulpmiddelen om dit te doen. Voor diverse cartridges hebben we een ontluchter (zie navulhandleidingen). Is de cartridge al wat langer leeg dan kunt u de printkop een aantal minuten onder warm water te houden. Dep (niet wrijven!!) vervolgens de printkop droog en maak een testprint. Wanneer dit niet lukt, kunt u nog de printkop in een laagje brandspiritus vermengd mjet water plaatsen. Laat dit ongeveer een half uur tot maximaal 3 kwartier staan. Dep vervolgens de printkop droog op een stukje keukenpapier en test nogmaals.

Mijn printer herkent de cartridge niet meer (2)

Neem de cartridges uit de printer, schakel de printer uit, dan de stekker eruit halen, een aantal minuten wachten en dan weer aansluiten.

Mijn printer herkent de cartridge niet meer (3)

Neem een stuk aluminium folie. Haal de cartridges uit de printer en dek de zijkant van de cartridge, de contacten, voor 5 sec af. Druk de folie er goed op. Vervolgens de folie weer verwijderen. Let er goed op dat er geen folie meer op de cartridges aanwezig is, wanneer deze teruggeplaatst worden in de printer. Ook het gebruik van een stufje kan hier uitkomst bieden. Wrijf met het stufje over de contactpuntjes en maak de puntjes daarna goed schoon met wat spiritus o.i.d.

Geeft het troep?

Het zou geen troep moeten worden, als u maar voorzichtig bent. Het is geen steriel proces, u krijgt waarschijnlijk wat inkt aan uw handen, daarom verstrekken we ook handschoentjes. Het is het beste als u navult in een omgeving waar gemorste inkt geen schade kan berokkenen. U wilt toch niet uw vloerbedekking ru�neren of uw toonbank/keukenblad vies maken. Leg een paar kranten neer voordat u begint en zorg dat u een stapeltje keukenpapier bij de hand heeft voordat u begint. Nadat u het een aantal keren hebt gedaan, wordt het bijna een automatisch gebeuren. Een beetje bleekwater wast gemakkelijk eventuele inkt op uw handen af. Als u geen bleekwater wilt gebruiken, dan helpt Lavazeep of soda ook uitstekend.

Vervalt door t navullen de garantie van de printer

De printer fabrikanten willen niet dat u de cartridges navult. Zij willen u liever een nieuwe cartridge verkopen en zijn bezorgd over wat u in de cartridge zou kunnen stoppen. Wanneer een cartridge gevuld is met verf of met oplosmiddel, zou dat niet alleen de cartridge kunnen beschadigen, maar in sommige gevallen ook de printer. Daarom zullen zij, als zij zien dat u aan uw cartridge veranderingen heeft aangebracht, aannemen dat dit de problemen heeft veroorzaakt. Breng nooit uw printer naar de leverancier met een nagevulde cartridge erin. Onze inkt veroorzaakt geen verstopping van de cartridge of de printerkop. Iedere inkt is dusdanig vervaardigd dat hij uitwisselbaar is met de OEM-inkt, dus zij kunnen gemengd worden, wanneer u een gedeeltelijk lege cartridge navult. Er zal enige verkleuring optreden bij uw afdrukken, totdat de inkt in de printer volledig vermengd is.

Beschadigt deze inkt mijn printer?

Nee, de inkt die wij leveren heeft vrijwel dezelfde samenstelling als de inkt die wordt geleverd door de printerfabrikant. De droogtijd is hetzelfde, de chemische samenstelling is dezelfde, de oppervlaktespanning is hetzelfde, het specifieke gewicht en dichtheid zijn hetzelfde, het kookpunt is hetzelfde, enz. We moeten de eigenschappen van de inkt vrijwel identiek maken, want anders zal de inkt in de cartridge niet juist zijn werk doen. Iedere inkt moet geschikt worden gemaakt voor het type cartridge. Iedere inkt (ook de originele) kan uw printer beschadigen. Neem daarom altijd een paar voorzorgsmaatregelen. Zet uw printer niet op zolder of in een warme opslagplaats of juist in een te koude omgeving. De inkt in de printerkop zal t.z.t. uitdrogen en de printerkop zal verstopt raken. Als u een Epson printer heeft (waarvan de printkop in de printer is ingebouwd i.p.v. in de cartridge), doe er dan een nieuwe cartridge in, wanneer u hem opslaat. Dit zal voorkomen dat de printkop uitdroogt. Houdt de printer uit de hitte en laat hem niet bevriezen. Laat de inkt niet indikken in de cartridge. Het beste is om de printer iedere week een testprint te laten maken, als u de printer niet regelmatig gebruikt.

Hoeveel geld bespaar ik t.o.v. nieuwe cartridges?

Met de aanschaf van een van een startset (100ml zwart en 50ml per kleur) kunt u ongeveer � 375,00 of meer besparen (afhankelijk van het printertype). Voor iedere set en grotere voorraad van onze inkt hebben we berekend hoeveel u kunt besparen door het gebruik van onze producten in plaats van het gebruik van nieuwe cartridges. We hebben aangenomen dat alle drie de kleuren (blauw, geel en rood) tegelijkertijd op zijn en dat u hierdoor gedwongen wordt een nieuwe kleurencartridge te kopen. We gaan er eveneens van uit dat wanneer de zwarte inkt op is, u een nieuwe cartridge moet kopen. Aangezien alle kleuren nooit precies tegelijkertijd op zijn, kunnen de feitelijke besparingen nog hoger zijn. Bijvoorbeeld: wanneer u een starterset voor de HP-900-printers koopt, bevat deze 10 navullingen voor iedere kleur en 3 navullingen voor de zwarte cartridge. Dit betekent dat u minstens 10 keer geen nieuwe kleurencartridge hoeft te kopen. De besparing is dan 10 x � � 30,- = � 300,-. De zwarte cartridge kan 3 keer worden nagevuld, wat nog eens een besparing oplevert van 3 x � � 25,- = � 75,-. Dit is een totale besparing van � 375,- - � 51,50 (aanschaf van de inkt) = � 323,50

Staat uw vraag er niet bij?

Wij voegen regelmatig nieuwe vragen toe en af en toe passen we de antwoorden aan als er nieuwe informatie beschikbaar komt. Als uw vraag er niet bij staat, kijk dan even de tips na in de navulhandleiding. Als daarna uw vraag nog steeds niet beantwoord is, kunt u ons altijd bellen of e-mailen. Tel. Helpdesk: 010-2819948 e-mail adres: helpdesk@refillink.nl